Special Products

Special Products

New Products

New Products

15mm popup Squid

Prijs € 7,99

15mm popup Mixed Scopex

Prijs € 7,99

Blue Devil Smoke

Prijs € 8,50

Belachan/Lactose 11mm &...

Prijs € 9,95
All New Products

Blog Category

Blog Category

Testimonial

Testimonial

B.Richi Dealer
B.Richi Dealer
Dealership
Wij leveren ook de producten van B.Richi Tackle
CCmoore dealer
CCmoore dealer
Dealership
Wij leveren ook de producten van ccmoore
PrestaShop
4 daagse sessie richting twee private wateren

4 daagse sessie richting twee private wateren

Zondag 06/09/2020 omstreeks 8.30u rijd ik samen met mijn vismaat Gianni verstraete voor een 4 daagse sessie richting twee private wateren. Gianni is verantwoordelijk  voor Popup Baits België.

De eerste twee dagen dient het peilen en voeren met de marker en spodhengel te gebeuren.Bij aankomst zijn er geen al te goeie voorspellingen, 18 lijnen waarop er twee vissen werden gevangen binnen de 48uur. 

We laten de geruchten voor wat ze zijn en maken er onze visserij van. Weinig voeren maar met regelmaat. De volgende dag blijft het bangelijk stil bij iedereen.Nergens een glimp te bespeuren van een vis. We blijven volharden in onze methode en op dinsdagmorgen 6.35u krijg ik een run op de middelste hengel.

Deze werd voorzien van een 15mm popup.

Met waadpak en landingsnet staat mijn vismaat tot aan zijn middel in het wier  klaar om de vis te scheppen.

Tegen de vooravond op dinsdag liggen alle lijnen terug strak. Er is weinig activiteit te zien. Bij het vallen van de avond kunnen we toch enkele vissen spotten aan de overkant van het water zo'n 250 meter ver. Op woensdag gaan er enkele lijnen richting de overkant. De opzet is geslaagd want om 09.25u krijgt de rechter hengel een biepje of twee met vervolgens een volle run die 24,6 kg op de mat bracht. Om middernacht zochten we de slaapzakken op maar niet voor lang, 20 minuten later terug een volle fluiter met als resultaat een gave vis van 17kg.Er staat nog steeds 5 meter ver wier tussen de vis en het landingsnet ( verder het water ingaan is geen optie gezien de diepte). We zien de vis boven komen en schatten gelijk een 16kg  plus vis en een vechtertje. Met één ruk duikt hij de diepte in vol tussen het wier. De lijn wordt een tijdje slap gelaten in de hoop de vis terug in beweging te krijgen. Hij blijft koppig als een stuk beton op de bodem liggen. Er wordt terug wat druk gezet en plots valt de hemel op je hoofd lijnbreuk. Met duizend en één aan oorzaken, andere mogelijkheden en vervloekingen pakken we in want we gaan ons installeren op een ander water waar er met een voederboot mag gewerkt worden.Net na 07.00u liep de wekker af voor Gianni. Hij had zijn rig op zo'n 260m ver geplaatst bijna pal tegen de overkant. Wat blijkbaar een goeie zet was. Normaal staan we radiofonisch in contact om elkaar te helpen bij het netten maar deze keer

was het om onbekende reden gewijzigd. Gianni had dan ook de eer zijn vis zelf te moeten scheppen. Een prachtige vis die de weegschaal op 16kg bracht.

De tijd vliegt voorbij en voor we het goed en wel beseften was het tijd om diezelfde dag terug huiswaarts te keren.

We maakten gebruik van hennep, boekweit, tijgernoten en natuurlijk boilies en popup's van Popup Baits.

Gianni en mezelf wensen iedereen nog een seizoen vol prachtige vangsten toe,  hopelijk kunnen we binnenkort nog enkele ervaringen met jullie delen.